miércoles, 5 de marzo de 2014

Reclamen que l'asturià tingui més presència als mitjans de comunicació públics del Principat

26/02/2014
BREUS. La Junta per a la Defensa de la Llengua diu que l'idioma només és usat al 5% de les emissions de la TV pública
L'Acadèmia de la Llengua Asturiana i 26 entitats, sindicats i fundacions han demanat a la Junta General (Parlament) que incrementi la presència de les llengües pròpies del país als canals de l'ens públic Radiotelevisió del Principat d'Astúries (RTPA). Les organitzacions han fet la petició un cop la Junta ha iniciat la tramitació parlamentària d'una llei de reestructuració del sector públic, que afectarà sobretot l'RTPA.

Les organitzacions diuen que els canals públics de ràdio i televisió "han d'ajudar al procés de normalització social de l'asturià i del gallec-asturià, garantint l'accés de la ciutadania a continguts en la llengua pròpia en tots els gèneres i promovent una indústria audiovisual que garanteixi la producció d'aquests continguts".

Segons dades de la Junta per a la Defensa de la Llengua Asturiana, la presència de l'asturià no supera el 5% de les emissions de la televisió pública. A la ràdio la xifra és encara més baixa: un 2%. Això, malgrat que l'Estatut d'Autonomia del Principat diu que la llengua "gaudirà de protecció" i que "se'n promourà l'ús, la seva difusió als mitjans de comunicació i el seu ensenyament".

 FONTE: NATIONALIA

No hay comentarios:

Publicar un comentario